Skip to main content

Како можам да додадам организација на мојот профил? - Knowledgebase / Акаунти, Регистрација & Логирање - School Education Gateway Support

Како можам да додадам организација на мојот профил?

Authors list

За да додадете организација на Вашиот профил, прво проверете дали вашата организација веќе постои во базата на податоци. Ви препорачуваме да пребарувате за вашата организација по PIC (Идентификационен Код на Учесникот) најпрво. Но ако не знаете како можете да барате и по локација.

Профилите на организации во оваа база на податоци се направени единствено од корисници и може се уште да не е вклучен вашиот град или организација. Ако вашата организација не е пронајдена ќе можете сами да го направите нејзиниот профил. Во тој случај автоматски ќе станете нејзин администратор корисник. Ако вашата организација веќе е креирана од друг корисник можете да му испратите барање за членство на тековниот администратор корисник кој може или да го прифати или да го одбие. Откако вашето барање ќе биде прифатено ќе станете член на вашата организација.

Сите членови на една организација можат да додадат измени и да бришат листи. Администраторот на организацијата може исто така да ги промени информациите за организацијата и контакт податоците додавање и отстранување други членови и префрлање на улогата на администратор на друг член.

Helpful Unhelpful

40 of 48 people found this page helpful